Lastenkulttuurin juhlaviikkoa 2024 vietettiin näkyvästi

 

Toukokuussa 2024 vietettiin neljättä kertaa lastenkulttuurin juhlaviikkoa. Tarjolla oli runsaasti koko perheelle avoimia tapahtumia. Lastenkulttuuri näkyi ja kuului viikon aikana sekä tapahtumissa että mediassa.

Lastenkulttuurin juhlaviikon sivustolle, lastenkulttuurinjuhlaviikko.fi, kertyi tänä vuonna kaikkiaan 91 sisältöä. Tarjolla oli muun muassa työpajoja, konsertteja, esityksiä ja kokonaisia festivaalipäiviä. Eniten sisältöjä tarjottiin viikon aikana kuvataiteen, työpajojen ja esitysten muodossa (kuva alla).

 

Tarjolla olevat ohjelmat olivat suunnattu koko perheelle – vauvoista aikuisiin (kuva alla). Maksuttomia sisältöjä oli 83, ja maksullisia 8. Paikan päällä olevia fyysisiä tapahtumia oli 88, ja etäsisältöjä 3. Ohjelmasisältöjä oli eniten lauantaina. (Kuva alimmaisena.)

Lastenkulttuurinjuhlaviikko.fi-sivuston tapahtumatuottajia oli 41, joista puolet oli Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton jäseniä ja toinen puoli muita toimijoita. Kaikista ohjelmatuottajista vähän alle puolet (16) ilmoitti tapahtumiensa kävijämäärät, joita oli yhteensä 15 629.

Lastenkulttuurin juhlaviikko 2024 tavoitti sosiaalisessa mediassa noin 2 miljoonaa silmäparia. Verkkosivuilla taas vieraili toukokuun aikana yli 4 000 lastenkulttuurin ystävää.

Palaute ohjelmatuottajilta juhlaviikosta oli kaikelta osin positiivista:

“Sivistyksen ja yhteisöllisyyden yhteisvoimin esiin nostaminen oli tänä sopeuttamisleikkausten ja arvojen kovenemisen vuonna ajankohtaisempaa ja tärkeämpää kuin koskaan.”

“Hienoa, että näitä järjestetään. Yhdessä saadaan enemmän aikaiseksi!”

Ensi vuonna juhlitaan taas, sillä Lastenkulttuurin juhlaviikkoa vietetään 12.-18.5.2025. Laita päivämäärät jo kalenteriin, ja ole mukana rakentamassa 10-vuotisjuhlan kunniaksi valtakunnallista kaikkien yhteistä juhlaa!

 

Graafeissa olevat piirrokset: Kaisa Eskola

Julkaistu: 10.6.2024