Usein kysytyt kysymykset

Miten saan lisätietoa ohjelmista?

Tapahtuman ohjelmista vastaa jokaisen ohjelman järjestäjä erikseen. Löydät ohjelman järjestäjän tiedot jokaisen ohjelman esittelysivulta.

Miten saan oman ohjelmani mukaan?

Lastenkulttuurin juhlaviikon virallisen ohjelman tuottavat ja toteuttavat Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton jäsenorganisaatiot yhteistyökumppaneineen. Liitto ei tuota tai osta sisältöjä juhlaviikolle. Ohjelmaan liittyvät yhteistyöehdotukset kannattaa suunnata suoraan lastenkulttuuriverkoston toimijoille.

Miksi juhlaviikkoa järjestetään?

Lastenkulttuurin juhlaviikolla halutaan nostaa lastenkulttuurin monipuolisuutta, tärkeyttä ja merkitystä esille. Jokaisella lapsella ja nuorella tulee olla oikeus taiteen tekemiseen ja kokemiseen asuinpaikkaan ja varallisuuteen katsomatta.

Lastenkulttuurin keskiössä on lapsi, hänen maailmansa ja paikkansa yhteiskunnassa. Siksi Lastenkulttuurin juhlaviikolla ei ainoastaan tuoda lastenkulttuurin tapahtumia ja toteuttajia esille, vaan tehdään myös lasten ja nuorten taidetta ja kulttuuriin osallistumista näkyväksi.

Viimeaikaiset säästötoimenpiteet ja leikkaussuunnitelmat kohdistuvat sekä nuoriin että kulttuuriin. Näin ei saisi olla, koska lastenkulttuuri on yhteiskunnan ja yksilön hyvinvoinnin merkittävä ja merkityksellinen edistäjä.

Missä juhlaviikko järjestetään?

Juhlaviikkoon liittyviä tapahtumia järjestävät Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton jäsenet yhteistyökumppaneineen ympäri Suomen.

Juhlaviikkoa voi juhlia myös ilman tapahtumaan osallistumista missä vain ja miten vain. Voit kertoa somessa #lastenkulttuurinjuhlaviikko miten sinä tai te vietätte juhlaviikkoa.

Onko kyseessä vuosittainen tapahtuma?

Kyllä – juhlaviikkoa juhlitaan joka vuosi. Juhlaviikkoa vietetään maanantaista lähtien koko viikko. Tuolla viikolla juhlitaan aina myös Lastenkulttuurin juhlapäivää 15.5.

Voiko kuka tahansa osallistua?

Ohjelma on tarkoitettu eri ikäisille lapsille ja nuorille sekä heidän perheilleen. Kunkin ohjelman suositusikä on mainittu ohjelman kuvauksessa. Kuka tahansa voi osallistua lastenkulttuurin juhlaviikon tapahtumiin.

Kuinka voin ostaa lippuja juhlaviikoille?

Juhlaviikon sisällöt ovat pääosin ilmaisia. Jos ohjelma maksaa jotain, on siitä mainittu erikseen ohjelman kuvauksessa.

Minulla on kysyttävää lastenkulttuurin juhlaviikosta, keneltä voin kysyä?

Voit lähettää kysymyksesi tai palautteesi koskien juhlaviikkoa Suomen lastenkulttuurikeskusten liittoon: info@lastenkulttuuri.fi. Yksittäistä ohjelmaa koskevat kysymyksesi voit ohjata suoraan ohjelmaa järjestävälle lastenkulttuurikeskukselle tai sen yhteistyökumppanille.