Barnkulturens festvecka är en fest för alla!

Det riksomfattande evenemanget Barnkulturens festvecka firas varje år. I år firas festveckan 13–19.5.2024. Under festveckan firas barnkulturen och vi får njuta av barnkultur överallt i Finland.

Man kan fira festveckan genom att delta i program som ordnas på olika håll i Finland eller fira på sitt eget sätt i skolan, på dagis, på bibban, på konstmuseet, under hobbyn eller hemma.

Det officiella programmet för festveckan produceras av medlemmarna i Förbundet för barnkulturcenter i Finland och deras samarbetspartner runt om i landet, men också andra barnkulturevenemang erbjuds under veckan. Programmet riktar sig till barn, unga och familjer. Största delen av evenemangen är kostnadsfria.

”Det är en stor glädje att vi tillsammans kan fira barnkulturen under en hel vecka i maj. Kulturfostrans och konstens betydelse synliggörs som ett stöd för barnens övergripande välbefinnande!”
Kulturproducent Hanna Nyman
Vanda stad / verksamhetsområdet för stadskultur och välfärd
Barnkulturtjänsterna / Barnens kulturcentrum Pessi

 

Hur ska du fira Barnkulturens festvecka?

Du kan följa Barnkulturens festvecka (Lastenkulttuurin juhlaviikko) på sociala medier eller delta genom att till exempel berätta hur du tänker fira barnkulturen. Kom ihåg att använda hashtaggen #lastenkulttuurinjuhlaviikko och du får också gärna tagga Förbundet för barnkulturcenter i Finland @lastenkulttuuri.

Följ Barnkulturens festveckas evenemangssida på Facebook

På sociala medier får du gärna använda festveckans visuella kampanjbilder, som du hittar på sidan lastenkulttuuri.fi. I Stories på Instagram kan du använda festveckans giphy som hittas med sökordet ”juhlaviikko/barnkulturen”.

Publicerad: 6.4.2024